De LIMAtest meetmethode houdt in:
- Een meetkop wordt in een horizontale beweging om de mast heen geleid;
- Vanuit de meetcomputer vindt een transmissie plaats van ultrasone golven (geluidsgolven) naar de meetkop in de lengterichting van de mast. Wordt in de meetrichting - binnen of buiten de mast - gecorrodeerde wandaantasting gemeten, dan zal een deel van de ultrasone energie terugkaatsen naar de meetkop en geregistreerd in de meetgrafiek (scan).
- Met de EMUS methode is het dus beslist niet nodig om de mast, op welke wijze dan ook, mechanisch te belasten. De mast wordt immers niet in beweging gebracht. Daardoor is de meting gegarandeerd 100% Niet-Destructief.
Allereerst worden alle belangrijke mastgegevens geregistreerd:
- Opname van de wanddikte;
- Registreren mastdata: mastdiameter, hoogte mastdeur en masthoogte;
- Registreren van verkeersborden en/of andere externe objecten aan de mast;
- Visuele inspectie gehele mast, met name mastdeur en maaiveldniveau;
- Registratie deuken en knikken, gaten, scheuren en corrosie in het algemeen;
- Bij VRI detectie oppervlaktescheuren van lasnaden en boutverbindingen;
- Controle op scheefstand, ≥4 graden is scheefstand.
Vervolgens volgt de LIMAtest d.m.v. EMUS (elektromagnetische ultrasound) in het overgangsgebied bovengronds /ondergronds en het gronddeel. Tenslotte wordt de gemeten mast voorzien van een NDM Benelux herkenningssticker waarop het jaar van testen is vermeld.
De gemeten resultaten worden ingelezen in de laptop waar Edusta software de geregistreerde gegevens omzet in een grafische weergave.
U ontvangt in een helder en duidelijke Nederlandstalige rapportage de bevindingen van de gemeten objecten, voorzien van foto’s, bijbehorende garantietermijnen en een levensduurverwachting. De resultaten worden eveneens aangeleverd in een Excelbestand, zodat de mastdata op eenvoudige wijze kan worden opgenomen in uw datasysteem.
Gekeurde masten krijgen een sticker waarop het jaar is vermeld wanneer deze keuring heeft plaatsgevonden. De goedgekeurde masten van het door NDM Benelux gemeten project worden opgenomen in de garantieregeling. Aan elk project hangt een waarborggarantie waarbij de goedgekeurde masten risicoloos kunnen worden ingezet, gedurende de afgegeven garantieperiode. Als beheerder van de masten krijgt u daarmee zekerheid dat uw risico's in belangrijke mate zijn ondervangen.